VADBA Z DOJENČKI NA SUHEM

Razvojni koncept banjanje ima tudi vadbo za dojenčke na suhem.

Delujemo na bazenih, centrih in domovih po vsej Sloveniji. S visoko učinkovitimi vajami in skozi igro spodbujamo otrokov psihomotorični razvoj.

Prvo leto otrokovega življenja je zelo pomembno zaradi pravilnega psihomotoričnega razvoja v naslednjih letih in preprečevanja morebitnih prihodnjih težav z mišično-skeletnim sistemom v šolski in odrasli dobi. Na naših vadbah za dojenčke boste spoznali dejavnosti, ki na primeren način spodbujajo in podpirajo razvoj dojenčka. Z vadbo otrok dobi nove dražljaje (iz mišičnih receptorjev, čutil in sprememb v položajih telesa), ki pozitivno vplivajo na njegov psihomotorični razvoj. Z redno vadbo se poveča tudi socialna stabilnost otroka.

Kaj boste odnesli od vadbe za dojenčke?

Pokazali vam bomo dejavnosti, ki podpirajo pravilen razvoj dojenčkovega lokomotornega sistema.

Naučili se boste pravilno ravnati z dojenčkom (predvsem v skupinah od 3-5 m.), da se bo ob vas počutil varno in hkrati razgibal prave mišice pri nošenju in dvigovanju.

Dobili boste strokovne informacije o dejavnostih, ki motijo motorični razvoj otroka, kot je pokončno nošenje (pasivno posedanje otrok, hojice, prekomerna uporaba ležalnikov), pa tudi odsotnost trebušnega položaja.

Imate dojenčka, ki se je ravnokar rodil? Želite natančno vedeti, kako naj se dojenček razvija in kako ga na igriv način spodbujatii že od rojstva? Ali želite razumeti, kaj potrebuje in zaradi česa se mu zasvetijo oči? Ali otroku vedno znova kažete iste igrače in se oba že pošteno dolgočasita? Se želite aktivno in smiselno igrati s svojim dojenčkom, pa niste prepričani, kako to storiti? Izvedite vse o zdravem razvoju dojenčka in ga podprite z zabavno vadbo!

V obdobju od 1. - 3. meseca starosti Vašega dojenčka boste razumeli posamezne razvojne stopnje otroka. Ko veste, skozi kaj gre vaš dojenček, se počutite mirnejše in skrb zanj postane veliko bolj smiselna. Nehajte zapravljati čas z iskanjem po internetu. Vse lahko najdete pregledno na enem mestu. V hipu boste izvedeli, v kateri fazi razvoja je vaš otrok in kaj ga čaka v bližnji prihodnosti. Otrok bo srečnejši in vaši dnevi bodo udobnejši. Pri vadbi otroku namenjate osredotočeno pozornost, dotik in očesni kontakt. Dojenček bo navdušen. Nahranite ga z ljubeznijo in pozornostjo, ki jo potrebuje za zdrav razvoj. Otroka ne boste preobremenili z neprimernimi vajami. Prepričani boste, kaj je treba trenirati v danem obdobju razvoja, in se naučili vaje izvajati 100% pravilno. Stran z dvomom vase, dolgčasom in stereotipi!

V obdobju od 3. - 5. meseca gredo otroci skozi tako imenovano 1. stojo (»pasenje kravic«), v tem položaju jih z vajami in igro motiviramo za nadaljnje pridobivanje ravnotežja. V učne ure vključujemo vaje na pripomočkih za ravnotežje (gymballs, overballs, cylinder), ki s svojo nestabilnostjo otežujejo že osvojene položaje, izboljšujejo ravnotežne reakcije in delovanje mišic. Na vadbi vključujemo tudi druge dejavnosti, katerih cilj je povečana oskrba živčnega sistema z dražljaji. Vse vaje potekajo na igriv, otroku zanimiv način, spremljajo pa jih pesmice in izštevanke. Na uricah mamice spoznajo psihomotorični razvoj otrok in dobijo navdih za domače dejavnosti z dojenčkom. Vadba, ki poteka 1x na teden, traja 45 minut in je razdeljena tako, da je 15 minut namenjeno zdravstveni vadbi za mamice, 30 minut se posveča vadbi z otroki. Manjše skupine do 4 dojenčki.

Starostne skupine:

Dojenčki od 1. - 3. meseca starosti /4-urni program - 1x na teden ob isti uri

Dojenčki od 3. - 5. meseca starosti /4-urni program - 1x na teden ob isti uri

Cena za program po ceniku.

Glavne točke programa:

Prijavite se lahko preko našega el.naslova info@banjanje.si ali na telefonski številki 031 682 852

X
X