Plavanje dojenčkov in malčkov

PLAVANJE ZA DOJENČKE - 10urni program (1x na teden)

Program plavanje za dojenčke na bazenu je primeren za dojenčke od 5. do 12. meseca starosti. Vaje so razvojno gibalne , predvsem pa visoko učinkovite vaje v vodi za pravilen psihomotorični, mentalni in socialni razvoj dojenčka. Program je sestavljen iz sproščenega dela (na začetku in koncu) in intenzivnih vaj. Izvajamo jih na prijeten način, skozi petje in igro. Pri programu se spodbuja tudi socializacija otrok.

PLAVANJE ZA MALČKE - 10urni program (1x na teden)

Starostna skupina 1. - 2,5
Starostna skupina 2,5 - 4

Program poteka s pomočjo pravljic, ki so avtorsko delo razvojnega koncepta zaščitene znamke banjanje®.

Program temelji na strokovnem znanju iz več področij in visoko učinkovitih, razvojno-gibalnih vajah, ki jih malčki izvajajo na prijeten, za njih ne obremenjujoč način, skozi igro in pesmi. Program je namenjen tudi krepitvi in razvoju fine motorike, izboljšanju ravnotežja, koordinacije, orientacije pod in nad vodo in še mnogo drugega. Otroci se med urami sprostijo in krepijo svojo samozavest, saj so sami navdušeni nad svojimi sposobnostmi, prav tako vidijo zadovoljstvo v očeh starša.

Naš koncept BANJANJE® pomeni gibanje v vodi, z namenom razvijati psihomotorični, mentalni, ter socialni razvoj otroka. Z igro dosežemo, da otroci uživajo v vsaki vaji, iz vsake vadbe odnesejo novo zgodbo, ki jim pomaga, da si lažje zapomnijo nove gibe. Otroci se na vadbi igrajo, razvijajo socializacijo in se predvsem naučijo skrbeti zase in za svoje stvari, ter biti samostojni. Cilj našega koncepta ni, da otroci osvojijo vse plavalne tehnike kot v plavalni šoli, temveč je prilagoditev na vodo v tej meri, da se otrok ne boji v njej raziskovati, tudi če je globina. Ni vse v pravilnih tehnikah, tukaj je cilj predvsem motorični razvoj, miselnost, razvijanje gibalnih sposobnosti, orientacija v prostoru, samostojnosti, povezovanje leve in desne hemisfere, ustvarjanje možganskih povezav, izkoriščanje čim večje kapacitete možganov ter odgovornosti v vodi skozi igro. Otrok bo vodo vzljubil in šel z veseljem z Vami plavat. Pokazali mu bomo kako se na spontan način v vodi gibati, sprostiti in igrati, kako potopiti glavo in na koncu celo telo, ter kako lahko izkoristi zdravilne učinke vode. Kako uporabiti svojo plovnost, kako v vodo skočiti in kako voda v nosu ni noben problem. Spodbujamo socializacijo, samostojnost in pozitivno tekmovalnost. Obstajajo primerjave s plavalnimi šolami, tukaj gre za razvojni koncept za mentalni, lokomotorni ter socialni razvoj otrok s pomočjo vode, ki otroku v določeni starosti omogoča optimalni razvoj, zato je plavalna tehnika posrednega pomena. Seveda pa je cilj tudi, da čim prej plavajo samostojno. Primerjava našega koncepta s plavalno šolo je absolutno neprimerno. Program zajema prilagajanje na vodo, osvajanje plovnosti, gibanje nad in pod vodo. S počasnimi koraki otroka naučimo, da je strah pred vodo in plavanjem odveč, da se lahko sproščeno tudi potopi in se v vodi igra. Vodno okolje postane zanj prostor za razvijanje, ustvarjanje in navezovanje stikov.

10-urni program plavanje dojenčkov in malčkov v zelo prijetnih bazenih. Program je namenjen dojenčkom in malčkom od 6. mesecev do vključno 3. leta starosti. Program se izvaja v spremstvu enega ali obeh staršev.

Pokličite nas ali se prijavite s klikom na spodnji gumb.

STAROSTNE SKUPINE:

Dojenčki

od 5. do 12. meseca

Malčki

od 1. do 2,5. leta

od 2,5. do vključno 4. leta

REFERENCE OTROŠKE PEDIATRINJE:

X
X