Banjanje

Vsaka mamica ve, kakšni občutki jo prevzamejo, ko prvič vzame svojega otroka v naročje, ga poboža in ljubkuje, se dotika njegovega majhnega telesa.

To je neponovljivo doživetje v življenju vsake matere. Med bolj priljubljeno aktivnostjo, ki omogoča ta zelo čustven in telesni kontakt, je banjanje dojenčkov.

Vsak starš želi dati svojemu dojenčku najboljšo nego in mu podariti tudi vnaprej za življenje vse najboljše. Odlično je, da mamice začenjajo uporabljati nova znanja na področju nege otroka in tudi na področju plavanja dojenčkov in pričnejo plavati že doma v banji in kasneje v bazenih pod vodstvom izkušenega inštruktorja.

Pred tem je bilo treba premagati predsodke staršev in starih staršev, ki niso bili navajeni takih dejavnosti in jih smatrajo za nepomembne in nepotrebno razvajanje. Žal so bili tudi nekateri pediatri negativnega mnenja o plavanju do trenutka, ko so imeli možnost videti na lastne oči in spoznati, kakšne koristi ima banjanje in plavanje dojenčkov, kako se dojenčki v vodi počutijo, kako v vodi napredujejo in se pravilno razvijajo. Potem so svoje negativno mnenje spremenili in priznali pozitivne vplive vode na dojenčka.

Tisti, ki se ne strinjajo z omenjeno aktivnostjo, žal še ne razumejo popolnoma pomena »plavanja dojenčkov«. Cilj ni naučiti dojenčka plavati, ampak krepiti čustveno, sproščeno vezo med otrokom in staršem, krepiti imunski sistem in doseči pravilen psihomotoričen, mentalni razvoj otroka.

Banjanje v slani vodi

Banjanje v slani vodi je polno koristnih mineralov. Kontaktirajte nas v primeru, če želite banjati v slani vodi. Uporabljamo naravne izdelke soli iz mrtvega morja, ki delujejo pomirjujoče in protivnetno . Zelo priporočamo kot podporno sredstvo pri težavah s kožo. Privoščite dojenčku okus morja v vaši kopalnici.

X
X