Preveri proste termine

Kontakt

  Razvojni koncept »BANJANJE®«

  Banjanje je zgodba, ki Vam bo pričarala pravljico takoj po porodu. Vaše srce bo zaigralo na prelepe tone, v objemu vode Vas bo pogrelo skupaj z Vašim dojenčkom. Prepustite se občutkom, dovolite si uživati, sprejmite materinstvo kot darilo in globoko ljubezen. Koncept, ki smo ga poimenovali z nežno in nedolžno besedo “BANJANJE” je zelo kompleksen program za otroke od 1 meseca dalje, in seveda tudi starše.

  Po eni strani je to za nas odrasle cesta sprostitve, sprejemanja, ljubezni, odločitev, osebnostne rasti, odpiranja srca, razumevanja, vračanja se k sebi, poslušanje sebe samega, razširitve lastnih omejitev in mej, premagovanju nepredelanih strahov in blokad iz otroštva, rast zdravega samozaupanja, fizični napor in trening fizičnega telesa, zavedanje se samega sebe ter svojih želja, vstop v nezavedno, veselje, smeha, zabave, sreče…

  Po drugi strani je to strokovno podkovan program, ki postavi močne temelje otrokovega razvoja na več področjih. Tako se krepi in spodbuja z visoko učinkovitimi vajami, predvsem za mentalni, lokomotorni in socialni razvoj. Naši pravilni in hkrati zelo enostavni prijemi v vodi in na suhem zagotavljajo lepo držo telesa, predvsem sproščene mišice okoli hrbtenjače (živčnega sistema), kar je zelo pomembno za nadaljnje učenje, dojemanje, spretnost, čutnost in socialno adaptacijo. Skozi dobro premišljene in sestavljene vaje se otrok uči osredotočenosti, s tem se izogibamo hiperaktivnosti (sindrom ADHD), premagovanju razvojnih strahov, krepi zdravo samozaupanje, prepričujemo smiljenja se samemu sebi in sprejemanje življenjske vloge žrtve in čustvene manipulacije, krepitev pljuč, aktiviranje in krepitev mišic, krepitev močne volje.

  Potapljanje ima za starše in otroka globok pomen. Učinki niso samo za dobro orientacijo, krepitev pljuč, ustvarjanje možganskih povezav, temveč tudi za premagovanje samega sebe in razmišljanje izven okvirja, kar se močno projicira pri obeh (mami in otroku) v praktičnem življenju. Iz zdravih otrok ne delamo čustvenih in fizičnih invalidov. Pomagamo Vam izkoristi ves otrokov potencial, ker si to zaslužite. Življenje ponuja mnogo možnosti, samo dovoliti si je treba. Ne izgubljati časa z iskanjem napak v sistemu, v ljudeh, v okolici. Investirati modro čas in denar vase ter z veliko mero energije s čisto glavo naprej.

  Podarite sebi in Vašemu otroku trenutke, ki so neponovljivi.

  Z našimi skrbno načrtovanimi in visoko učinkovitimi vajami za spodbudo celotnega razvoja, boste otroku zagotovili odlične motorične sposobnosti, hitro in učinkovito miselnost, krepitev nadarjenosti, močno zdravje ter imunski sistem.
  Banjanje je kombinacija nege, ljubezni in učenja v prvih mesecih življenja. Prvi meseci otrokovega življenja so najbolj pomembni!
  Program ima 7 ali 10 lekcij in je namenjen dojenčkom takoj po porodu vse do šestega meseca starosti.
  K nam prihajate 1x na teden ali 1x na 14 dni – odvisno od starosti in potreb otroka.
  Individualni program je v celoti prilagojen Vam in Vašemu otroku, lahko traja tudi več mesecev. Odvisno od Vaše želje. Tekom obiska Vam pripravimo vaje (METODIKA VAJ MORA ODGOVARJATI TRENUTNEMU STANJU RAZVOJA) katere izvajate sami do našega naslednjega obiska. Vaje so v vodi in na površju. Pred pričetkom programa priporočamo, da v kolikor še nimate, kupite ali si sposodite veliko in majhno žogo.
   
  V času cepljenja ne priporočamo izvajanja vaj teden dni. Otrok mora v tem času počivati.
  content-image-pencil-writes-alphabets

  Kaj pridobite z razvojnim programom »banjanje« za svojega otroka?

  7 ali 10
  obiskov

  (odvisno od izbire programa)

  Handling in rokovanje

  z dojenčkom

  Visoko učinkovite vaje

  za pravilni psihomotorični, mentalni in socialni razvoj ter krepitev mišic v vodi

  ABC potapljanja

  (dihalna tehnika, razvoj komunikacije, orientacija nad in pod vodo)

  Odpravljanje napak

  v gibalnem in mentalnem razvoju (po potrebi)

  Sproščanje hipertonih mišic

  Spodbujanje in aktivacija

  hipotonih mišic

  Razvojno gibalne vaje

  ki jih osvojite in izvajate sami in mnogo drugega

  Pomoč pri dojenju

  Poporodna pomoč

  staršem

  6-mesečna pomoč

  pri vprašanjih na vseh področjih razvoja in zdravja Vašega otroka

  Švedska masaža

  za dojenčke